VM trækker på både stor historie og mange typer af biler

06 november 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

De færreste tænker nok over det, når de besøger sådan et sted at købe en VW-bil som https://www.biltorvet.dk/bil/vw/id-4 , at der ligger en god tanke bag at skabe bilen fra en grusom mand.

Det var nemlig Hitlers idé, at man skulle skabe en bil, som helt almindelige mennesker havde råd til, så alle kunne være bilejere og tage på ferie – derfor var det også hans idé at skabe Autobahn.

Man kan lidt sammenligne det med Fords idé i USA om at nedbringe omkostninger ved at lave biler, så man kunne gøre det på samlebånd, hvorved bilen blev markant billigere end tidligere, så almindelige mennesker kunne få råd til den.

Ford viste sig da også at have sympati for Hitlers idéer.

Men sådan er der så mange ting, der blev opfundet, udviklet eller fik sit gennembrud under den forfærdelige tid, hvor man ikke tænker over den slags, selvom man er nødt til at anerkende, hvad der skete dengang.

VW høster stadig stor anerkendelse

Det er der som sagt ingen grund til at tænke over nu om dage, hvor man kan eje en VW med god samtidig, uanset hvilken type det er.

Man ser jo mere på, om den kan opfylde de behov, som man har til en bil, om det skal være den ene eller den anden slags.

Og det er noget, som VW er leveringsdygtige i og har gjort i mange år: lave mange forskellige typer biler.

Det er sjovt at tænke på, at dette bilmærke har gået fra at være forbundet med noget af det mest voldsomme i moderne tid og så være knyttet til hippiekulturen, der skulle have en billig bil, de selv kunne fikse, og som man kunne bo i – og så blev rugbrødet populært.

Og hvem kan ikke nikke genkendende til de så bobler, der også tidligere var på alle landeveje? 

Flere Nyheder

17 september 2021

Skal du have ny bil?