3 tips til at pleje dine tænder

04 February 2022 Steffen Pedersen
image

editorial

For at have rene tænder, kræver det også at man plejer dem regelmæssigt. Det er til din fordel at rense dine tænder, for ikke at stå i en situation hvor dine tænder bliver grimme eller hvis det står helt skidt til, kan man miste dem.

Ikke nok med det så bliver det kun dyrere for dig ikke at pleje dine tænder regelmæssigt, for jo større skader som er sket, jo dyrere bliver det til tandlægen.

tandlæge

Børst tænder

Det er vigtigt at børste tænder hver dag, og helst gerne 2 gange om dagen i omkring 2 minutter. Vælg en tandbørste med bløde hår og udskift den regelmæssigt. Tandpasta med fluor og mundskyl kan også være med til at styrke dine tænder.

Rens med tandtråd

Ved at bruge tandtråd fjernes de madrester og bakterier som tandbørsten ikke altid gør. Hvis dine tænder sidder meget tæt, kan det være svære for tandbørsten at komme i mellem tænderne og fjerne alle de bakterier som sidder i mellem. Begyndende tandkødsbetændelse kan typisk standses ved at børste tænder og bruge tandtråd regelmæssigt. Sørg for at bruge tandtråd flere gange om ugen, for at fjerne alle de overskydende madrester.

Tag til regelmæssige tandlægebesøg

Man kan ofte lave en aftale med tandlægen om en halv årlig indkaldelse til tandlægen for at få tjekket sine tænder, her vil de tjekke efter begyndende huller eller eventuelt huller. De foretager også en rensning af dine tænder så dine tænder kan holde bedre. 

Kontakt din tandlæge

Hvis du ikke allerede har en tandlæge er der heldigvis mange muligheder for dette, der findes mange tandlægeklinikker over det hele i landet. Du kan ved en hurtig internet søgning finde din nærmeste tandlæge ved for eksempel at skrive “tandlæge i århus” for at finde tandlæger i århus. Hvis du er bosat et andet sted, anbefales det at du søger efter dit eget område.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online