Det praktiske om tørgær: En guide for begyndere
Tørgær er et populært alternativ til frisk gær, når man skal bage. Tørgær er dog ikke så udbredt, at alle ved, hvad det er for en slags gær. I denne artikel vil vi give dig et kort overblik over tørgærens praktiske anvendelsesmuligheder. Vi vil også fortælle dig, hvordan du bruger tørgæren i dine bagværker – så du kan få det bedste resultat!
Tørgær er en type gær, der sælges i tør, granuleret form. Det bruges oftest til bagning, men kan også bruges til at lave øl og vin. Tørgær er mere holdbar end frisk gær, så det behøver ikke at blive opbevaret på køl. Tørgær er også mindre letfordærvelig end frisk gær, så den kan opbevares ved stuetemperatur i længere tid.
Tager længere tid om at hæve
Tørgær er ikke lige så aktiv som frisk gær, så det tager længere tid at hæve. Tørgær tåler også mindre godt høje temperaturer, så det er vigtigt at følge opskriften nøje, når du bruger det. Tørgær bruges bedst inden for seks måneder efter, at den er fremstillingsdatoen.
Hvis du bruger tørgær, skal du “rehydrere” den i vand, før du tilsætter den til din opskrift. Det betyder simpelthen, at du skal tilsætte tørgæren til en lille mængde varmt vand (omkring kropstemperatur) og røre rundt, indtil den er opløst. Når gæren er opløst, kan du tilsætte den til din opskrift som sædvanlig.
Vær opmærksom på opskriften
Nogle opskrifter kræver “aktiv tørgær” Dette er en type tørgær, der er blevet behandlet for at gøre den mere aktiv. Det er ikke så almindeligt tilgængeligt som almindelig tørgær, så du skal måske bestille det online eller i en specialforretning.
Køb tørgær
Når du nu har disse informationer i baghovedet omkring tørgær, kan du prøve at købe det. Tørgær kan blandt andet findes online, så der er ingen undskyldning for ikke at prøve det!