Put anden alkohol i din vinkælder
En vinkælder er jo kendetegnet ved og kendt som at være et sted, hvor man har vin i, som kan være rødvin, rosé, hvidvin med videre, så længe man har forstand på, hvordan man skal opbevare det forskellige.
Men hvorfor dog ikke prøve at putte noget andet alkohol derned i vinkælderen, så man har et lidt bredere sortiment, man kan dele ud til gæsterne eller byde på, når man får besøg?
Det kan man sådan set sagtens gøre, men igen skal man lige have forstand på, hvad der kan gå godt nede i en vinkælder, da noget virkelig egner sig til det, mens andet måske har bedre betingelser andre steder.
Og her mener vi ikke bare, at man lige kan lægge noget vin på ekstra køl eller lige fiske champagnen op, inden man skal bruge den.
Så her kommer nogle forslag til, hvad du ellers kan putte ned i den vinkælder af alkohol.
Så skal der alkohol på køl i vinkælderen
En vinkælder er jo kendt for sit kølige miljø, uden det bliver en fryser – og helst uden fugt i kælderen eller skimmelsvamp!
Og det er nogle forhold, som meget alkohol trives under, hvor man da på nogle øl kan læse, at de skal nydes kælderkolde.
Portvin gør sig også godt egnet her, men skal man lave nogle drinks, der kræver sammensætning af forskellige typer alkohol, så er det nok nemmest at have dem i et køleskab, da de ellers så kan ligge og blive dårlige, hvis man glemmer dem i kælderen, eller de optager smag og dufte fra andet alkohol, som det ikke går godt sammen med.
Cognac og lignende gør sig også godt hernede, men ellers drejer det sig også om at holde øje med, hvor længe noget af alkohollen kan holde sig, for selvom meget sprut ikke bliver gammelt, så smager det stadig bedst før en bestemt dato.