Press "Enter" to skip to content

Afhøvling af gulve ved professionel gulvmand

Et slidt trægulv er sjældent det kønneste gulv i verden. Selv om et massivt trægulv godt kan blive flot med lidt patina, vil et trægulv, som ikke modtager den fornødne vedligeholdelse og pleje, med tiden blive trist og træt i overfladen. Og er trægulvet beskadiget, for eksempel som følge af indtrængende fugt i forbindelse med en vandskade efter oversvømmelse, vil gulvet som oftest være bulet og revnet.

Dit trægulv kan faktisk få deciderede niveau forskelle hvor fugt i træet foranlediger dette til at svulme op. Herved kan brædder og lameller nemlig forskubbe sig i forhold til hinanden. Og så har du et gulv så er skævt og særdeles vanskeligt at møblere.

Hvad stiller jeg op med mit skæve gulv?

Mange bolig ejere ville vælge at få brækket det gamle, skæve trægulv op og erstatte det med et nyt eet af slagsen. Et trægulv som har lidt svær skade kan da også synes helt umuligt at redde. Men faktisk vil det i mange tilfælde godt kunne lade sig gøre at rette op på skaderne. Og det til en langt lavere pris end det koster at få lagt et helt splinternyt trægulv.

Du kan nemlig med stor fordel lade dit lokale gulvfirma forestå afhøvling af gulve. En gulvafhøvling er en procedure ved hvilken op til en halv centimeter af gulvets overflade fjernes – ad gangen. Dette sker ved hjælp af små, skarpe knive, som er monteret på en valse.

Med en gulvafhøvling kan du altså fjerne så meget af træværket at diverse niveau forskelle samt dybe revner udlignes. Ved samme lejlighed fjernes de grimme misfarvninger og øvrige skæmmende skønhedspletter i gulvets overflade. Efter afhøvling af gulve foretages en gulvafslibning, således at trægulvet bliver jævnt og ensartet. Og sluttelig behandles gulvet med eksempelvis sæbe, olie eller lak.

Du kan få en god pris på afhøvling af gulve hos DBF Gulvservice – læs mere på gulvafslibning-priser.dk