Byg legeplads i haven – for barnets skyld

23 November 2020 Astrid Pedersen

Et barn har igennem hele sin opvækst brug for at komme udenfor og lege – i al slags vejr. Til dette formål vælger mange forældre at benytte den lokale legeplads, som er udstyret med alle de rette lege redskaber så som gynger, sandkasse, legetårn, vippe, rutsjebane og måske endda en stor trampolin. Men du kan ogsåvælge at bygge en legeplads i din egen have.

Hvorfor bygge legeplads i haven?

Der kan være mange fordele forbundet ved at bygge en legeplads hjemme i haven. Hvis den nærmeste offentlige legeplads ligger langt væk sparer man en længere rejse hver gang de små skal have lov at udfolde sig i det fri. Du har som forælder sikkert mange andre ting at bruge din tid på. Og så er det en kæmpe fordel at kunne udføre husarbejde eller forberede aftensmaden mens ungerne leger inden for havens trygge rammer.

Der ud over er det ikke alle børn som synes at offentlige legepladser er sjove. Mange legepladser er præget af larmende og stresset miljø hvor mange børn i forskellige alders grupper skal lege på én og samme tid. Visse børn er mere udfarende i deres leg hvilket kan virke intimiderende på det mere følsomme og tilbageholdende barn.

Tilhører dit barn sidst nævnte gruppe er turen på legepladsen ikke nødvendigvis forbundet med sjov og ballade for barnet, som sikkert hellere vil være den foruden. Ønsker du alligevel at give barnet mulighed for udendørs leg og udfoldelse er det således en fordel at bygge en legeplads inden for havens trygge rammer. På den måde kan barnet få lov at lege og hygge sig i sit eget tempo – eventuelt sammen med få legekammerater. Og så har du den luksus at kunne holde øje med barnet fra vinduet i køkkenet eller fra terrassen.

Hvis du mangler inspiration til opførelse af en legeplads i haven kan du læse mere på husblog.dk

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online