Er dit vindue ødelagt? Her er hvad du skal gøre

18 november 2022 Anders Hansen

editorial

Hvis du er kommet hjem og opdager, at der er en revne i et af dine vinduer, kan det være en forvirrende situation. Hvad gør man ved et brudt vindue? Skal man udskifte hele ruden eller blot lappe den? I denne artikel fortæller vi dig, hvad du skal gøre, hvis dit vindue er blevet ødelagt.

Hvis dit vindue er blevet knust, skal du først og fremmest vurdere skaden. Er revnen stor eller lille? Hvis det er en lille revne, kan du måske bare lappe den med noget klar tape eller lim. Men hvis revnen er stor, eller hvis glasset er splintret, skal du udskifte hele ruden.

Vinduesruder kan revne af forskellige årsager – fra voldsomme vejrforhold til noget så simpelt som en sten, der bliver kastet mod dit vindue. Uanset hvordan ruden er gået i stykker, er det dog vigtigt at tage sig af den med det samme, så dit hjem forbliver sikkert og energieffektivt.

Glarmester Birkerød & Hørsholm

Når vinduesruden skal udskiftes

For at udskifte en vinduesrude skal du måle åbningen og derefter bestille en erstatningsrude af samme størrelse. Hvis du vil installere den nye rude, skal du først fjerne den gamle rude. Vær forsigtig, når du gør dette, da du ikke ønsker at skære dig på glasskår.

Når den gamle rude er fjernet, skal du rense åbningen og derefter sætte den nye rude i. Sæt den fast med glasskiver eller fugemasse, og så er du færdig!

Hvis din rude er gået i stykker, skal du ikke gå i panik – følg blot disse trin, og du får den repareret på ingen tid.

 

Kan små revner i vinduesruder repareres?

Små revner kan lappes med noget klar tape eller lim. Men hvis revnen er stor, eller hvis glasset er splintret, skal du udskifte hele vinduet.

Den eneste løsning for dig kan ende med at få fat i en glarmester i Hørsholm – men det er så også en god idé at gøre.

Flere Nyheder

image

22 februar 2023

Lån til bil online