Få hjælpe til at slippe af med din afhængighed på et misbrugscenter

17 September 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Det er frygteligt at være afhængig, og det er frygteligt at være vidne til, at en anden er afhængig. For afhængighed af alkohol, medicin, spil og mange andre ting er nemlig ikke kun noget, der går ud over den, der er ramt. Det er også noget, der går ud over deres omgivelser. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om afhængigheden så tidligt som muligt. Jo længere tid der går, des sværere bliver det at stoppe. 

Mange afhængige har stor glæde af at komme på et misbrugscenter, når de skal i behandling. Der kan du komme væk fra hverdagen, hvilket kan være et vigtigt skridt i forhold til, at du bryder de dårlige vaner. Samtidig bliver der arbejdet intenst med, hvordan du kan komme ud af dit misbrug. 

Et af de danske misbrugscentre, der har stor succes med at hjælpe alkoholikere og pillemisbrugere, er Stien. Det ligger midt i Danmark i naturskønne omgivelser. Der kan du slappe af og behøver ikke at være bange for, at du bliver dømt på grund af dit misbrug. Alle er der for at hjælpe dig, og du kan føle dig helt tryg. 

Mange er bange for, hvordan omgivelserne vil reagere på, at de går i behandling. På Stien er du dog anonym. Du behøver derfor ikke at fortælle nogen om det. Når du har et misbrug, er det dog altid en god ide, at du får talt ud med andre om det. Ikke mindst dem, der er nærmest på dig. 

Som nævnt rammer et misbrug ikke kun den person, der misbruger. Det rammer også familie og venner. Særligt nære pårørende kan også have brug for at tale med andre om, hvad de har oplevet af svigt fra misbrugeren. På Stien har de også forløb for pårørende, hvor de kan bearbejde de oplevelser, de har haft. 

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online