Få shinet dit gulv lidt mere op

13 March 2023 Anders Hansen

Hvis dit trægulv har set bedre dage, betyder det ikke, at det er tid til at udskifte det. For at bringe lidt liv tilbage i rummet kan du pynte et trægulv lige så meget, at det ser godt ud igen.

Start med at støvsuge eller feje hele overfladen for at fjerne støv og snavs, der kan have samlet sig i tidens løb. Derefter skal du fugtigt moppe med en mild opløsning af rengøringsmiddel og vand, idet du skal passe på ikke at mætte træet for meget, hvilket kan forårsage skader. Når det er tørt, skal du påføre en passende forsegling eller finish til din træsort – dette vil beskytte mod ridser, buler og andre tegn på slitage. En god forsegling bør også give et ekstra lag glans til gulvet.

Til sidst poleres fugemassen med en elektrisk buffer. Dette vil fremhæve træets naturlige korn og få det til at se meget flottere ud end før. Hvis du vil have ekstra glans, kan du bruge en specialdesignet voks eller polish til at give dit trægulv en blank finish, der holder i ugevis.

At pynte dine trægulve er en god måde at få dem til at se flotte ud igen uden at skulle bruge for mange penge på en komplet renovering. Med blot et par enkle trin kan du give selv de mest slidte træoverflader mange års liv tilbage!

gulvslibning amager

Hvordan skal man slibe sit trægulv?

Hvis dit trægulv er særligt slidt, kan det være nødvendigt at slibe det ned for at få det til at se godt ud igen. Det gør du ved at bruge en båndsliber eller excentersliber med slibepapir af middelhøj kornkvalitet og arbejde dig gradvist gennem hele gulvområdet. Hvis der er dybe ridser eller huller, skal du bruge et finere sandpapir til at udjævne dem. Støvsug alt støv op, inden du fortsætter med trin to.

Når du er færdig med at slibe gulvet, kan du som tidligere nævnt påføre en fugemasse. Dette vil beskytte mod fremtidig slitage og give en attraktiv glans, som vil give dit trægulv liv igen.

Hvis afslibning af dit gulv er noget, du beslutter dig for, så er det bare med at tage fat i: https://www.orestadens-gulvservice.dk/.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online