Forlæng havesæsonen med vækstlys

30 november 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste havemennesker og elskere begynder allerede i januar at få abstinenser og længes til foråret hvor de igen kan komme ud i haven. Nogle løser det ved at planlægge og indkøbe en masse frø og andet til haven. Men det er faktisk muligt at forlænge havesæsonen eller få et større udbytte ved hjælp af vækstlys. En af årsagerne til at vi ikke kan dyrke planter om vinteren er ikke kun, at det er for koldt.

Det skyldes også der ikke er lys nok i løbet af døgnet og planterne derfor ikke får den nødvendige lys, for at kunne blive sunde og kraftige planter. Det kan man løse ved hjælp af vækstlys, der giver den nødvendige ekstra lys til planterne. Du kan læse mere her https://mrperfect.dk/42-led-vaekstlamper-vaekstlys-plantelys.

image

Dyrk chili allerede fra oktober

Selvom det bestemt er muligt at dyrke chili uden vækstlys og også drivhus er der mange der allerede starter næste års sæson som de afslutter denne. Det gør de for at få større og sundere planter. En chiliplante kan være op til et halvt år at få en god størrelse og det er især spiringen og den første tid de er utrolig langsomme. Får chilplanterne ikke lys nok bliver de høje og ranglede. Derfor kan man med fordel investere i vækstlys, hvis man har lyst til forlænge sæsonen og have store planter når foråret kommer. 

Der findes mange former og farver af vækstlys og et langt stykke hen af vejen, kommer det an på, hvor du har planterne. Lilla plantelys i stuen eller soveværelset, er nok noget de færreste bliver populære på. Her bør du nok vælge hvid vækstlys som minder mere om almindelig lys. Du skal forvente at den koster lidt mere. Har du dit plante bor et andet sted i huset, hvor farven på lyset ikke betyder noget kan du vælge ud fra pris.

 

Flere Nyheder

image

22 februar 2023

Lån til bil online