Hemmeligheden bag Google

07 March 2023 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det store søgeorakel ved navn Google virker som et imponerende maskineri, der – meget sjældent – oplever nedbrud, men hvordan kan søgemaskinen finde det vigtigste frem til dig? I indlægget her gør vi dig formentlig lidt klogere på mekanikken bag

Det har for de meste moderne mennesker længe været en del af deres gængse hverdag at foretage en Google-søgning. Det er jo ligefrem blevet et udtryk at “google” noget, for langt de fleste mennesker sværger til Google, når de skal finde det resultat, der giver mest mening for dem.

Når først du har trykket “enter” efter at have indtastet dit søgeord, så går der ikke lang tid – hvis du har en hurtig internetforbindelse – før Google har fundet resultaterne frem til dig og endda rangeret dem efter, hvad Google mener, giver bedst mening for dig at klikke ind på.

Men hvordan finder Google frem til det?

Google bruger den relativt korte søgningstid på at gennemgå internettet efter hjemmesider, der har relevans for din søgning, og der bruger den nogle kriterier, der er kendt som Google rankingfaktorer.

Der findes rigtig mange af disse faktorer, og mange hjemmesidebrugere lægger hele planer for, hvordan de kan være sikre på at ende højt i Googles søgeplaceringer. Den slags kalder man for en SEO-strategi.

En del af SEO-strategien er ens hjemmesides omdømme, og det kan du lære mere om her: https://www.klikko.dk/online-reputation-management/

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online