Kan det betale sig at slibe gulve?

10 November 2021 Steffen Pedersen

advertorial

Med trægulve i sit hjem, så kan det sommetider være nødvendigt at få dem frisket lidt op. Det kan man gøre på flere forskellige måder, men i dette indlæg kommer vi ind på, om det kan betale sig at slibe dem. Læs med herunder.

En slibning kan gøre meget

Hvis man har mindre skavanker, pletter eller ridser i sit gulv, så kan en slibning gøre utrolig meget. Den fjerner nemlig det øverste lag af gulvet, så man får fjernet det stykke, som der er skader på. Det er dog vigtigt at pointere, at en slibning ikke kan fjerne skaderne, hvis det er store hakker eller huller i gulvet, eller hvis der eksempelvis er en plet der er trukket godt og grundigt ned i træet.

Hvis man har et gulv der er meget beskadiget, så anbefales det, at man undersøger om det kan betale sig at slibe det. Hvis det ikke kan det, så kan det være nødvendigt, at man udskifter det område, hvor gulvet er beskadiget.

image

Man kan beskytte gulvet ekstra med lak

Noget af det man gør i de fleste nyere hjem er, at man giver gulvet et beskyttende lag lak, når man har lagt det på. Hvis det er et ældre gulv, så kan det også være aktuelt med lak, her anbefales det dog, at man sliber det ned først. På den måde sikrer man sig, at lakken kan tage ordentligt fat.

Grunden til, at man skal bruge lak er, at man med lak kan give et beskyttende lag, så chancen for, at man skal udskifte gulvet eller slibe det ofte minimeres. Det kan ses lidt som et ekstra lag der kommer ovenpå som gør, at man ikke bare kan komme ned i det rigtige træ. Hvis man har et ældre gulv, så anbefales det dog, at man forhører sig med sin gulvmand, før man får lavet en lak behandling.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online