Lakbehandling af trægulve

06 April 2021 Maya Hindsberg

Der findes mange typer af efterbehandlinger. Efterbehandling og gulvafslibning går nemlig hånd i hånd, og hvis du er ude efter at give dit gulv en makeover, er du nødt til at vælge. Heldigvis er der massere af råd at hente på https://gulvkanonen.dk/. Når du skal vælge, skal du kigge på, hvor slidstærkt du har brug for, at dit gulv skal være, hvordan du ønsker, at det skal se ud og ikke mindst, hvor meget du gider at gøre dig i vedligeholdelse og rengøring.

Alt efter dine behov ender du med at skulle vælge imellem lak, olie og sæbe. Lak er dog et ret populært valg. Her kan du få en blank, halvblank eller mat overflade, alt efter, hvordan du lakerer dit gulv. Fælles for dem er, at de er nemme at vedligeholde, hvilket er en af de store grunde til, at det er så populært et valg.

Lidt om lakbehandlingen

Når du har fået slebet dit gulv, skal du til at vælge imellem naturlak eller hvid lak. Naturlak er med til at bevare gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur. Naturlak giver derudover også en glat overflade. Her skal du dog være opmærksom på, at man nemmere kan se ridserne i gulvet, da de kommer til at så i kontrast. Vælger du derimod at behandle dit gulv med hvid lak, får du et lyst trægulv med en glat overflade. Her er der mange, der er glade for at behandle gulvet med lud inden. Det stopper nemlig træets gulningsproces. Det er med til rigtigt at fremhæve det hvide og lyse gulv. 

Når du har et trægulv, der er behandlet med lak, har du et gulv, der vil holde sig godt i mange år, hvis du behandler og vedligeholder det ordenligt. Det er ret nemt heldigvis. Du skal bare støvsuge og vaske det med en opvredet klud.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online