Ølbrygning er en sjov og udfordrende hobby

25 October 2020 Lotte Hindsberg

En af de ting der gør ølbrygning så spændende er at det er en hobby stort set alle kan være med til. Du kan nemt brygge en hæderlig basisøl på kort tid og uden de største kundskaber og det er samtidig en hobby, som er tilstrækkelig teknisk til, at den også appellere til nørderi. Du kan læse mere på https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Det er de mange nye microbryggerier, der har sparket gang i interessen i hjemmebryg. Danskerne har fundet ud af at øl ikke bare er øl og det er nemt selv at komme igang. 

Ølbrygningskursus

Har du lyst til at lære at brygge øl er der flere muligheder. Du kan tage på et dagskursus, hvor du på en eftermiddag og aften lære det mest basale. Når du går derfra kan du brygge en hel hæderlig basisøl. Derfra kan du så alt efter tid, lyst og temperament eksperimentere med forskellige metoder og ingredienser. 

Der er udover kurser meget viden at hente i de utallige bøger, der beskriver ølbrygning. Det samme gør sig gældende med videoer. Der findes mange videoer på YouTube, der fortæller om ølbrygning.

Ølbrygningens ældgamle kunst

Ølbrygning har alle dage været en del af kvindernes arbejdsopgaver. Det er først de sidste par århundrede, at der er blevet dannet bryggerilaug og mændende begyndte at brygge og sælge øl. Før var det som skrevet kvinderne der bryggede den smukke gyldne drik. Der er blevet fundet rester der viser, at der er blevet brygget øl i Danmark de seneste 5000 år. 

Det har ikke været en lille opgave, da det i mange lange perioder har været helt almindeligt at der dagligt blev drukket 5 liter øl pr. person. I oldtiden fik kvinderne endda ekstra respekt for deres ølbrygning. For det måtte kræve noget ekstra at kunne brygge så smuk en gylden drik, med en så skøn virkning.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online