Hav altid tape i bilen

25 June 2021 Lotte Hindsberg

Noget af det absolut mest irriterende som bilist er at opleve et stenslag i bilens forrude. Det er næsten på linje med at komme ud og se at man har glemt at rulle vinduet op og det har regnet, eller at du er for sent på den og det har sneet og du skal bruge den næste halve time på at fjerne sne og frost før du kan køre.

Det skyldes blandt andet at ikke alene bliver man forstrækket, men det er også næsten umuligt at undgå, selv for dygtige og erfarne bilister. Derfor er det også godt at vide hvad man skal gøre, når og ikke vis det sker og det er her tapen kommer ind i billedet. Du kan læse mere om stenslag her http://skiveautoglas.dk/stenslag.

Den magiske tape

Det kan virke sjovt at en helt almindelig rulle tape, som man ellers kun bruger når man skal pakke gaver ind, bør være standardudstyr i enhver bil. Det skyldes, at et stykke tape henover stenslaget mindsker muligheden for at stenslaget udvikler sig og bliver til en revne. 

Så længe at stenslaget ikke er større end en 2 krone, er det nemlig muligt at lave ruden, fremfor at udskifte den. Det er både nemmere, hurtigere og ikke mindst billigere. Det tager omkring 15 min. for et værksted at lime et stenslag og efterfølgende er ruden så god som ny. Skal hele ruden udskiftes skal du forvente at det tager omkring to dage. Det skyldes at der skal hentes en original rude hjem, hvilke er vigtigt for, at du ikke har en bil der mister værdi når den skal sælges. Derefter skal ruden udskiftes og tørre inden det er sikkert at du køre i den igen.

Husk at tjekke om din bilforsikring dækker stenslag. Nogle dækker imens at andre ikke gør. Værkstedet klare som regel papirarbejdet med din forsikring.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online