Sådan finder tyven vej ind

31 January 2023 Anders Hansen
image

Når det drejer sig om at bryde ind i et hjem, vælger indbrudstyvene ikke tilfældigt de hjem, de vil angribe. I stedet har de ofte en veldefineret plan for, hvordan de vil komme ind og ud uden at blive opdaget. For bedre at forstå denne proces skal vi se nærmere på de typiske ruter, som indbrudstyve bruger, når de bryder ind i et hjem.

Den mest almindelige rute kaldes den “tvungne indgang”. Dette indebærer, at man bruger værktøj som f.eks. koben eller skruetrækkere til at bryde døre og vinduer op eller endda bryde dem op, hvis det er nødvendigt. I nogle tilfælde kan tyvene også deaktivere eller omgå eksisterende låse eller alarmer, der findes på disse indgangspunkter. Målet er normalt at skabe en åbning, der er stor nok til, at de kan passer igennem uden at lave for meget støj.

låsesmed

Tyver prøver virkelig at komme ind

En anden populær rute er den “ulåste indgang”. Det indebærer, at man går ind gennem en ulåst dør eller et ulåst vindue, ofte uden værktøj. Indbrudstyve kan også kigge efter åbne vinduer på balkoner på anden sal eller forsøge at finde et skjult sæt nøgler, der kan give adgang til huset.

Ud over disse muligheder kan indbrudstyvene også forsøge at få adgang gennem taget af en bygning ved at skære fliserne over eller fjerne mursten fra væggene. Endelig kan de endda bruge stiger til at kravle op og komme ind gennem et ulåst vindue eller en ulåst altan.

Ved at forstå de typiske ruter, som indbrudstyve bruger, når de bryder ind i boliger, er boligejerne bedre rustet til at identificere potentielle sårbarheder i deres eget hjem.

Næste skridt er herefter at tage fat i https://www.askerls.no/lasesmed-baarum for at høre, hvad man kan gøre, nu hvor man ved, hvor indbrudstyvene typisk plejer at komme ind – specielt hvis man bor i et nabolag, der er kendt for mange indbrud.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online