Hvornår kan man aflyse et byggeri?

21 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle gange kommer man kørende omkring en byggegrund, som man kører forbi dagligt, og man kan næsten se årstiderne skifte omkring den byggeplads, hvortil man begynder at overveje, om der mon nogensinde sker noget.

For området er bare lagt ud til byggeri, man har måske gjort arealet fladt og afskærmet det, men der er endnu ikke lagt så meget som begyndelsen til et fundament. Vi kan kalde det et byggeri i Hjørring for at have noget at forholde os til.

Men så PLUDSELIG en dag er man forbi som vanligt og ser, at man stort set har konstrueret ydrekonstrukturen til nogle bygninger, hvor man nærmest har sprunget rejsegildet over for at komme videre i projektet.

Det er imponerende, hvordan man kan bygge så hurtigt nu om dage, men hvorfor tog det så så lang tid at komme i gang?

Det er der flere grunde til.

Med planlægning undgår man at aflyse

Danmark er et meget lidt korrupt land, når man sammenligner verden over, og det hænger blandt andet sammen med, at der er mange regler og lovgivninger, man skal igennem, før man kan få lov til så meget som at overveje at udføre et projekt.

Dette kunne netop være et byggeri. 

Det skal måske i udbud. Så skal man måske finde en sponsor. Der skal en bygherre indover. Man skal have tjek på alle elementer, før man reelt begynder at bygge.

For er man først nået dertil, hvor man starter med at bygge, så er det virkelig skidt, hvis man er nødt til at afbryde eller skrotte ens foretagende.

Derfor skal man have styr på alle disse ting, inden man giver sig i kast med det, for det er lettere at droppe, før man er nået til selve det fysiske arbejde, end man skal droppe det undervejs, fordi man ikke havde forberedt sig godt nok.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online