Har du brug for en psykolog at snakke med?

03 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste af os føler, vi har gode relationer, vi kan dele vores inderste tanker med. 
Fortælle hemmeligheder, være fortrolige med og sige de inderste tanker højt nok, uden man bliver dømt for dem.

Men nogle gange kan man også have nogle tanker, som man ikke selv kan forstå, som sætter sig som fysiske og psykiske problemer som rastløshed, utryghed, fortvivlelse, søvnløshed, manglende appetit og meget andet.

Og her bekymrer man måske ens omgivelser, fordi man ikke kan forklare, hvad der er galt, for det er åbenbart ikke lige noget, man kan lægge et plaster på, og så bliver det bedre.

Man henkaster det måske og tror, det bare skal have tid til at lægge sig, men de tanker intensiveres, og før man har set sig om, så har de sat sig kronisk, så man får svært ved at overskue hverdagen og går rundt med tungsind uden en egentlig umiddelbar årsag som forklaring.

Omgivelserne og de nærmeste bliver først her virkelig fortvivlede, og så kan det bedste for en faktisk være at tale med en psykolog om det.

Ikke alene er denne person uddannet til at se, om hvad er galt med dig, som ofte bliver afklaret efter et par samtaler, om man er ude i, at der er en følelsesmæssig knude, der skal løsnes op, eller man har noget mere kronisk i kroppen, som kræver hjælpe fra en psykiater, som kan give en noget medicin.

Men en psykolog er også en udefrakommende instans, der ikke kender en og så heller ikke er følelsesmæssigt investere i en, som familien og vennerne er det.

Det er heller ikke en person, man skal se til dagligt, så man kan virkelig åbne op for ens inderste.

Ofte oplever en del mennesker, at bare en enkelt eller få af disse samtaler er nok til, at man mærke øget bliver løftet fra ens skuldre, og man så kan mærke glæden og overskuddet strømme indover en igen.

Tøv derfor ikke med at søge hjælp hos en psykolog.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online