Praktiske gøremål efter en pårørendes død?

10 November 2019 Lykke Holzmann Søby

editorial

Når man har mistet en pårørende, er det er en vanskelig tid, følelser er rå, og der er meget at organisere.

Du skal indrapportere et dødsfald til de rette myndigheder for at få et dødscertifikat, som i fællesskab afsluttes af en læge eller sagsøger og en bedemand. Du har brug for flere kopier af dødsattesten for at udføre de fleste af de opgaver, der er involveret i bortskaffelse af kroppen, afvikling af boet og indpakning af andre anliggender (som bankkonti og forsikring).

Hvis du er på et hospital, plejehjem eller hospice, ved de hvad de skal gøre og kan hjælpe dig i gennem processen, samt udfylde dødsattesten.

Hvis du allerede har været i kontakt med et begravelseshjem, skal du ringe til dem, så de kan komme i gang med processen.

Vær opmærksom på, at du har brug for en bedemand for at få kroppen udleveret til begravelse eller kremering.

Hvis personen der døde, var organdonor, skal du informere de relevante myndigheder, så de kan bevare organerne og forberede dem til donation.

Hvis den person der døde, boede på et plejehjem eller et hospice, kan der være regler for, hvor meget tid du har til at fjerne den afdødes personlige ejendele fra hans eller hendes værelse. For at undgå ydeligere omkostninger, er det vigtigt at finde ud af hvor lang tid du har til den slags.

Forbered dig på at arbejde sammen med en bedemand

Du skal have fat i en bedemand for at udfylde dødsattesten, transportere og opbevare kroppen, samt afholde bisættelse i Randers. De fleste hospitaler, plejehjem og hospitaler kræver fjernelse af kroppen inden for få timer efter døden.

Bedemanden vil spørge dig om følgende:

Skal kroppen blive bisættes eller kremeres?

Hvilken type bisættelse ønsker du at afholde?

Hvis den person, der døde lavede bisættelsesplaner før døden, skal du i samarbejde med bedemanden planlægge bisættelsen i den dødes ønske, så vidt det er muligt.

More articles

image

22 February 2023

Lån til bil online